V četrtek, 1. septembra so se vrata osnovne šole v Divači na stežaj odprla.  Skoznje je zakorakalo  kar 34 prvošolcev in njihovih staršev.  V šoli so jih  pričakali ravnateljica Damijana Gustinčič, pomočnica ravnateljice Nives Skuk, županja občine Divača Alenka Štrucel Dolgan, direktor občinske uprave Iztok Felicjan, policist Janko Šenkinc in učiteljice.

Vsi navzoči so prvošolce pozdravili in jim zaželeli uspešno šolanje. Učenci tretjega razreda so prvošolcem zapeli in jih kot prave šolske korenjake v špalirju sprejeli v druščino divaških osnovnošolcev. Učenci dramskega krožka so vse navzoče nasmejali z igrico Tinko Polovinko, ki so jo pod mentorstvom Lidije Uršič doživeto zaigrali.

Sledil je še en prav poseben obisk. Ekipa Radia ena je letos obiskala 17 osnovnih šol po Sloveniji. Ustavili so se tudi v Divači in novinar Iztok Gustinčič je presenetili tamkajšnje prvošolce. Šolske novince je povprašal o njihovem počutju ob prvem šolskem dnevu. Vsakega prvošolca so tudi obdarili z odsevnikom, majico, barvicami, beležko in urnikom. Več o obisku najdete na povezavi Radio ena

Po slovesnem sprejemu je prvošolce čakal še skok v prvi razred. Vsi otroci so ga uspešno opravili in tako postali pravi učenci.

Učiteljice Barbara, Nela, Tatjana, Nina

 

 

(Skupno 110 obiskov, današnjih obiskov 1)