Občina Divača praznuje svoj kulturni praznik 13. januarja v spomin na rojstvo pisatelja in zdravnika dr. Bogomirja Magajno.

Na šoli smo izvedli spominske ure v vseh razredih, kjer so učenci spoznavali Magajnovo življenje in delo.

Popoldne pa je v večnamenskem prostoru šole potekala občinska prireditev v znamenju zborovskega petja. Predstavili so se Otroški in Mladinski pevski zbor šole ter Mešani pevski zbor Senožeče. Ubrano in tenkočutno petje s solistko Zalo Hreščak, ob klavirski spremljavi Mateja Bariča in pod taktirko zborovodkinje Ade Škamperle, je poželo velik aplavz. V pozdravnem nagovoru je županja občine Divača, ga. Alenke Štrucl Dovgan poudarila pomen pisatelja in apelirala na zavedanje o lepi slovenski besedi: govorjeni, zapisani ali zapeti. V drugem delu programa je pisateljev nečak, g. Ivko Spetič- Magajna v pogovoru z voditeljico Vesno Matevljič predstavil svoje literarno ustvarjanje, posebno pravljic, ki jih je izdal v treh knjižnih zbirkah.

Ravnateljica šole je čestitala vsem občanom in občankam za praznik in poudarila, da smo ena izmed redkih občin, ki praznujemo svoj kulturni praznik in s tem dajemo priznanje in pomen našemu pisatelju in vsem, ki nadaljujejo njegovo literarno pot.

(Skupno 146 obiskov, današnjih obiskov 1)