V mesecu decembru smo prvošolci spoznavali pravljice z vsemi njihovimi značilnostmi. Sedaj vam znajo že sami povedati, kako se pravljica začne in kako konča. Poznajo pravljična števila in vedo po čem se loči praljica od zgodb, pripovedk.
Večinoma so naši učenci spoznavali slovenske ljudske pravljice in avtorske pravljice. Te smo obravnavali pri pouku in tudi pri pravljičnem krožku. Odločili smo se, da bomo december zaključili s tednom pravljic in pripovedovanja, zato smo vsak dan v tednu podoživljali vse te pravljične dogodivščine preko lutkovnih uprizoritev, pripovedovanj ob slikah, risbah, slikopisih, zloženkah. V delo so bili vključeni vsi učenci in nekateri starši, ki so prvošolcem doma pomagali soustvarjati like in prizore za pravljično pripovedovanje. Učenci so se na izbrano pravljico odlično pripravili.

Nekoč pred davnim, davnimi časi, se je izza devetih gora in voda zaslišalo jok Povodnega moža, ki je neusmiljeno žaloval za dečkom. Rdeča kapica se je naučila, da se ni dobro pogovarjati z volkovi, sploh takimi, ki so zlobni. Sneguljčica je srečno živela s svojim princem in sedmimi palčki. Muca copatarica je imela vedno več dela s šivanjem novih copat za vse otroke, ki so potrebovali nove copatke. Peter klepec je s svojo nenavadno močjo pomagal mnogim, da so si zorali njive in posejali pšenico. Janček ježek pa še danes pleše s svojo izbranko, najmlajšo od vseh treh sester, ki se je žrtvovala za očeta in poročila s sedaj najlepšim fantom daleč naokoli.

In tako se je naš pravljični svet omenjenih pravljic končal srečno. Sedaj nas čakajo najlepši praznični dnevi v letu, ki se jih zelo veselimo. Nives in Monika

(Skupno 249 obiskov, današnjih obiskov 1)