Učenci Svit, Manuela, Neža, Nina in Klara so danes s seboj v šolo pripeljali tudi none in nonota. Skupaj so si pripravili jedi, kot so jih kuhale njihove babice.
Iz gospodinjske učilnice je zadišalo po kisli repi, krompirju, klobasah, ocvirkih in pečenih jabolkih. Učenci so ob pomoči starih staršev olupili vsak svoj krompir in si pripravili jabolko za pečenje. Pri delu so opazovali, kako se kuha kisla repa, ki so jo učenci pred dobrim mesecem sami umili, naribali in jo dali kisat.
Ko so bile jedi skuhane, so se učenci posedli za praznične mize. Pogrinjek so si pripravili sami. None pa so jim postregle odlične jedi.
Dan se je zaključil z izdelavo knjižice O debeli repi.
Z današnjim dnem so učenci sklenili niz delavnic o lokalni prehrani, skozi katere so ozaveščali pomen pridelovanja in uživanja lokalne hrane.
Za učence, učiteljice Barbara, Tatjana in Nela