V četrtek, 19. 11. 2015, smo na šolo povabili gospo Emilijo Pavlič, priznano in spoštovano strokovnjakinjo s področja prehrane.

Na roditeljskem sestanku, ki je bil dobro obiskan, je staršem predstavila pomen in način zdrave priprave jedi, primerne za učence. Pri tem je poudarila pomen lokalno pridelane hrane, kuhanja jedi na najbolj učinkovit način, da se ohrani kakovost uporabljenih živil. Starše je navdušila, saj je bila prepričljiva, predavanje je obogatila z demonstracijo priprave nekaterih jedi.

Strokovnjakinja, iz katere veje ljudska in kuharska modrost, je tudi avtorica dveh izjemno zanimivih knjig: Za otroke kuhajmo zdravo in Mamica, nauči me kuhati. Knjigi vsebujeta zdrave in preproste recepte, ki jih  »začinjene z dobro voljo lahko hitro pripravimo in razveselimo naše otroke«.

Da je kuhanje lahko veselje in užitek, je učitelje prepričala v delavnici, kjer smo pripravili jadranske kalamare (ocvrte v hladnem olju), prilogo iz koromača in krompirja ter buhteljne.

Mogoče bodo domači buhteljni, pripravljeni po receptu Emilije Pavlič, navdušili tudi vas. Recept je objavljen v zgibanki na spodnji povezavi.

Recepti Emilije Pavlič

 

(Skupno 152 obiskov, današnjih obiskov 1)