V petek, 20. 11. 2015, smo tudi na naši šoli tako kot po vsej Sloveniji pripravili učencem tradicionalni slovenski zajtrk, ki je bil sestavljen iz živil: črn kruh, med, maslo, mleko in jabolka.
Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk je nastal na pobudo Čebelarske zveze Slovenije. Osnovni cilj projekta je izobraževati, obveščati in ozaveščati šolajočo se mladino in tudi širšo javnost o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, pomenu lokalno pridelanih živil slovenskega izvora, pomenu kmetijske dejavnosti za širše okolje in pomenu čebelarstva za kmetijsko pridelavo. Pomemben poudarek je tudi na splošnem ozaveščanju mladine o pomenu zdravega načina življenja, vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti.
Učencem prvega razreda se je pri tradicionalnem zajtrku pridružila županja občine Divača Alenka Štrucelj Dolgan, ki pa je bila tokrat v vlogi čebelarke. Učenci so se posladkali z domačim medom in maslom ter lokalno pridelanimi jabolki. Po zajtrku je čebelarka učencem predstavila čebelarsko opremo in spregovorila o pomenu čebel in čebeljih pridelkov. Odgovarjala je na zanimiva vprašanja učencev o življenju čebel.
Vsi otroci so prejeli tudi zgibanko, ki otroke v sliki, starše pa v besedi informira o pomenu čebel za okolje in koristnosti čebeljih pridelkov.
Zahvaljujemo se naši županji Alenki v vlogi čebelarke za obisk na šoli in predstavitev čebelarstva.

Prvošolci z učiteljicama Moniko in Nives

Kako smo uživali ob medu z maslom in jabolki in mlekom, pa nismo dokumentirali…

(Skupno 67 obiskov, današnjih obiskov 1)