Spoštovani starši,

v zadnjem tednu opažamo na šoli več odsotnosti učencev. Nekateri starši sporočate, da imajo otroci prehladna obolenja, glavobole, prebavne težave, alergijske reakcije.

Zaradi prenosa okužb na druge, priporočamo, da v takih primerih učenci in SOROJENCI OSTANEJO DOMA. Starši, sporočite odsotnosti in razloge razredničarkam vaših otrok. Pozorno spremljajte zdravstveno stanje otrok, v primeru suma na okužbo s Covid-19 (vročina, izguba vonja in okusa, bolečine v mišicah, glavoboli, prebavne težave…) obvestite otrokovega osebnega zdravnika ter sledite njegovim navodilom.

V tem tednu smo zaznali posamične okužbe s Covid-19 pri zaposlenih in učencih, zato je bila v dveh oddelkih na podr. šoli Senožeče in enem oddelku na matični šoli v Divači odrejena karantena.

Da bi preprečili nadaljnje širjenje okužb, vas prosimo, da opozarjate otroke, da dosledno upoštevajo preventivne ukrepe (maske, razdalja, razkuževanje, prezračevanje, higiena kašlja) in v primeru zgoraj opisanih znakov ostanejo doma ter starši sledite navodilom zdravnikov in NIJZ.

Za razumevanje in sodelovanje se vam iskreno zahvaljujemo,

ravnateljica Damijana Gustinčič in zaposleni šole

Divača, 12. 3. 2021

(Skupno 113 obiskov, današnjih obiskov 1)