V času izobraževanja na daljavo, ki je v letošnjem šolskem letu trajalo kar 13 tednov, v preteklem pa 9 tednov, je bila ustrezna IKT oprema nujna za nemoten potek izobraževanja.

Potreb po izposoji računalniške opreme je bilo s strani družin več od računalnikov, ki smo jih na šoli imeli na voljo, zato smo pomoč iskali med donatorji. Skupno smo pomagali več kot 40-im družinam.

Na pomoč je priskočil ZRSŠ, ki je z donacijo tablic in modemov rešil stisko 4 družin.

Pri iskanju ustreznih računalnikov in modemov nam je pomagalo tudi Medobčinsko društvo prijateljev mladine Sežana, ki tudi sicer vedno pomaga družinam naših otrok, ko se znajdejo v različnih stiskah.

S prošnjami za pomoč pri dobavi IKT opreme smo se obrnili na nekatera podjetja, ki so se pozitivno odzvala. Pet rabljenih, a ustrezno obnovljenih računalnikov, nam je doniralo podjetje Družba Actual I.T., d. d.. Podjetje Seven Refractories d.o.o. iz Divačeje učencem poklonilo 5 računalnikov. Gospod Slavc Barič iz Dolnjih Vrem je poklonil en osebni računalnik. V mesecu februarju 2021 je preko MDPM Sežana sindikalna skupina Parka Škocjanske jame, ki spada pod okrilje sindikata Glosa, donirala računalnik družini naših učencev s tremi šolajočimi se otroci.

Vsi donatorji so računalnike predali šoli z željo, da bi bili uporabnikom v korist, hkrati pa prispevali kamenček k bolj pravični družbi in k zmanjševanju neenakosti.  

Poudarili so pomen solidarnosti v časih, ko se socialne stiske mnogih poglabljajo.

Vsem donatorjem se iskreno zahvaljujemo, naj bo njihov zgled v navdih vsem.

Tanja Trebec Benedejčič

(Skupno 146 obiskov, današnjih obiskov 1)