Dragi učenci, spoštovani starši,

poletne  počitnice se približujejo koncu, le nekaj dni nas loči do četrtka, 1. septembra, ko se ob 7.45 ponovno odprejo šolska vrata, razen za prvošolce.

Potek pouka na 1. šolski dan

  • Šolski prevoz bo zjutraj organiziran po voznem redu, odhod avtobusov v vse smeri pa bo ob 12.30. Prevoz po 7. šolski uri je za 1. šolski dan odpovedan.
  • Učenci imajo prvi šolski dan pouk do vključno 5. šolske ure.
  • Učenci bodo prejeli malico, kosilo in popoldansko malico v skladu z junijskimi prijavami staršev. V kolikor 1. šolski dan ne potrebujete obrokov, jih odjavite na tel. št. 05/731 88 00 ali na elektronsko pošto tajnistvo@os-divaca.si.
  • Jutranjega varstva prvi šolski dan ne bo.
  • Podaljšano bivanje bo organizirano  za učence od 2. do 5. razreda
  • Učenci v šolo pridejo s šolsko torbo, v kateri so copati, peresnica in zvezek/beležko. Prvi dan bodo prevzeli tudi učbenike iz učbeniškega sklada. 
  • Sprejem prvošolcev s starši je ob 8.30 na matični šoli, ob 9.30 na podružnici v Senožečah in ob 10.30 na podružnici v Vremah.

Osnovne informacije ob začetku pouka

  1. Prihod v šolo, odhod iz šole

Učenci prihajajo v šolo sami, starši jih pospremite le do vhodnih vrat. Ob vhodu v šolo bodo dežurni učitelji usmerjali otroke v večnamenski prostor oz. učilnice.

Učenci prihajajo v šolo med 7.30 in 7.40, razen učencev vozačev, ki so vezani na prihode šolskih avtobusov po voznem redu (Firefox).

Za učence 1. razreda (izjemoma tudi 2. razreda) bo organizirano jutranje varstvo od 6.40 dalje.

Iz podaljšanega bivanja odidejo učenci sami iz šolskih prostorov v spremstvu učiteljev, starši jih počakate pred šolo. Odhajali bodo ob določenih urah, kar bo objavljeno na vratih ob vhodu v šolo. Starši jih počakate pred šolo.

  1. Izvajanje pouka

Izvajali bomo obvezni in  razširjeni program. To pomeni, da bomo v šoli poleg pouka rednih predmetov izvajali tudi celoten pouk obveznih in neobveznih izbirnih predmetov, dodatni in dopolnilni pouk, dodatno strokovno/učno pomoč,  jutranje varstvo, varstvo vozačev in podaljšano bivanje,  dneve dejavnosti, interesne dejavnosti in šole v naravi.

Na matični šoli  bo pouk učencev 2.a v prostorih vrtca Divača, učenci 4.a, 4.b, 5. a in 5.b pa bodo obiskovali pouk na t. im. Stari šoli.

Razredniki in matične učilnice po oddelkih (Firefox)

  1. Prehrana

Učenci bodo prejemali malico, kosilo, popoldansko malico v skladu z junijskimi prijavami staršev. Malica bo v  matičnih učilnicah, kosilo pa po vnaprej določenem razporedu v jedilnici (na podružnicah v večnamenskem prostoru) med 11.20 in 13.30.

Lepo vas pozdravljamo,
ravnateljica Damijana Gustinčič z učiteljskim zborom.

 

 

 

(Skupno 821 obiskov, današnjih obiskov 1)