V ponedeljek so se učenci 4. r udeležili plavalne šole v naravi na Debelem rtiču. Takoj po prihodu smo se vkrcali na ladjico, ki nas je odpeljala do Pirana. Ogledali smo si srednjeveško mesto in se posladkali s sladoledom. Po kosilu smo se odpravili na krajši sprehod do obale, kjer smo nabirali školjke. Sledile so prve ure plavanja, po plavanju večerja in na koncu zaslužen počitek.

Torek je bil za učence zelo pester. Po dopoldanskem plavanju, smo se z zunanjo sodelavko odpravili k obali raziskovati rastline in živali v morju. Po kosilu sta sledili dve delavnici: v prvi so izdelovali spominke, v drugi pa so se uživeli v vaje “Čarobni gozdiček”. Sledilo je plavanje, obilna večerja in težko pričakovani družabni večer “Odštekani stil”, kjer so učenci prikazali svoje plesne sposobnosti.

Sredino jutro so učenci izkoristili za učenje plavanja, sončno dopoldne pa za delavnice v naravi. Ob 11.uri jih je že čakala vrtnarka in učence popeljala po naravnem parku. Spoznali so zelišča, grmovnice in drevesa. Po kosilu so tekmovali v kvizu ” Male sive celice” . V deževnem popoldnevu so ponovili znanje o morju, naravnem parku in rešili nekaj matematičnih zank. Po popoldanskem plavanju in večerji je sledil ogled risanega filma. Ta dan so bili učitelji in učenci veseli obiska ravnateljice in njene pomočnice.

Učenci so si deževno četrtkovo jutro popestrili s plavanjem. Preostali del dopoldneva so si pospravili sobe, se družili ob igrah ter se pripravili na večerni izziv.

V velikem pričakovanju obiska Jana Oblaka so po 15.00 uri odšli k morju, kjer so ga bučno pozdravili in pomagali pri žrebu nagrad.
Po večerji so nastopili na prireditvi ” Debeli rtič ima talent” ter se razvedrili s sovrstniki iz drugih šol.
V petek čaka učence še preverjanje plavanja, obisk cerkve sv. Trojice v Hrastovljah, nato pa veselo domov.
Starši čakajte nas ob 16.30.

Borut Sila

(Skupno 1.345 obiskov, današnjih obiskov 1)