Prvi dan zimskih počitnic smo se mladi planinci v okviru planinskega krožka v organizaciji Planinskega društva Sežana z vodniki Mirjam, Erikom in Dušanom iz PD Sežana odpravili na dvodnevni tabor na bližnji hrib Kokoš.

Zbrali smo se pri nekdanjem mejnem prehodu Lipica ob 16. uri. Sledilo je fotografiranje s starši, ki pa smo jim hitro pomahali v slovo in se že podali na našo pot.

Po poti navzgor smo sledili markacijam, opazovali naravo ter si prepevali. Po slabi uri hoje smo prispeli na vrh, kjer nas je oskrbnica koče Tina lepo pozdravila in sprejela ter nam postregla s čajem.

Ko smo se segreli, je sledilo reševanje ugank. Nato nas je že čakala večerja, za katero smo imeli slastno joto. Ko se je stemnilo, pa smo se z lučkami podali na nočni pohod na italijansko stran in gledali Trst ter slovensko obalo v lučkah.

Po povratku v kočo smo igrali bingo, si umili zobe in sledil je nočni počitek. Otroci so bili prijetno utrujeni ter tako hitro zaspali v pričakovanju naslednjega dne.

Naslednji dan smo se zelo zgodaj zbudili, se oblekli v planinsko opremo in si privoščili obilen zajtrk. Po zajtrku je prišla nekdanja učiteljica Vesna, s katero smo se pogovorili o varstvu narave in si pogledali slike rožic v naših prečudovitih hribih.

Nato smo se podali na krajši pohod in po vrnitvi nazaj so nas na mizi že čakali slastni njoki z golažem. Mmmmmmmmmm … 😊

Po kosilu smo pospravili stvari in se podali na pot proti Vročam, Preložam in Lokvi, kjer so nas popoldne pričakali starši.

Vsi nasmejani smo jim stekli v objem in že začeli s pripovedovanjem norih in nepozabnih dogodivščin našega 1. pravega planinskega tabora.

Seveda nekateri izmed nas že nestrpno čakamo naslednjega, ki bo od 15. do 17. marca 2019 na Pokljuki, še bolj pa tistega ob koncu šole, ko se bomo podali na prelepa Krnska jezera in (mogoče) tudi na Krn.

 

Lep planinski pozdrav.

 

Mentorica Barbara in mladi planinci

(Skupno 264 obiskov, današnjih obiskov 1)